Repetiție la moarte … din spatele gratiilor

untitled

Unul dintre puținele volume de gen scrise de femeile care au fost închise în perioada comunistă în România, cartea este o analiză lucidă a anilor pe care Galina Raduleanu i-a petrecut în mai multe centre de detenție din țara, și, totodată povestea unei familii întregi închise după gratii și persecutate.

,,Pentru cititorul tânăr, cartea se poate descoperi ca un jurnal, o mărturie a unei perioade de grea încercare prin care poate trece un om. Dacă însă cel ce citește această carte are un ideal pe care să-l slujească, nu de care să se folosească, așa cum autoarea însăși afirma într-un recent interviu, atunci va afla un izvor care nu va mai înceta să curgă”.

(Pr. Tudor Peiu)

,,Închisoarea a reprezentat pentru mine prima lecţie de viaţă, dar pe care n-am descifrat-o cu profunzimea unui matur. În consecinţă, multe din colegele de închisoare m-au tratat ca pe un copil, evitând să mi se dezvăluie. De aici rezultă şi absenţa sau creionarea insuficientă a atâtor personaje, care, datorită multor ani de detenţie, îşi închiseseră trecutul în adâncul lor. Dar chiar şi în aceste condiţii, au constituit pentru mine un model moral şi caracterial, pentru care le sunt recunoscătoare”.

(Dr. Galina Răduleanu)

Lectură cu folos!

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://ortodoxiacaleaceadreapta.wordpress.com/2014/01/02/repetitie-la-moarte-din-spatele-gratiilor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: