Cuviosul Alexie, Staretul zavorat de la Schitul lui Zosima

 Aceasta carte am cumparat-o deoarece imi placea cum suna titlul, nicidecum c-as fi stiut despre cine e vorba. Dar cum nimic nu e intamplator, a randuit Dumnezeu sa cunosc  inca unul dintre Sfintii Sai! Slava Lui! Citind aceasta carte te va impresiona viata Sfantului, simplitatea, dragostea Parintelui. M-au impresionat multe fapte din viata Sfantului, una dintre ele era felul in care spovedea. Staretul putea sa se apropie de pacatosul care se pocaia cu atata dragoste si respect, incat acesta avea toata increderea ca se va curati in interior de toata murdaria si o va lasa la picioarele parintelui.

In mijlocul framantarilor veacului, Imparatia lui Dumnezeu ni se arata vie si calda, imbietoare si apropiata, stralucind prin vasele de lut ale oamenilor purtatori de Duh Sfant. Cand ispitele si durerile omenesti se inmultesc, prin Sfintii Sai Hristos este intre noi, purtandu-ne poverile si alinandu-ne suferintele.
O dovada vie este viata Sfantului Alexie Soloviov.
Schimnic si lucrator iscusit al rugaciunii inimii, povatuitor cu ungere de Sus si vestitor al mangaierilor si mustrarilor dumnezeiesti, nascand in dureri duhovnicesti odrasle proslavite ca Sfanta si Cuvioasa Mucenita, Marea Ducesa Elisabeta, la doua mii de ani de la Nasterea lui Hristos a fost canonizat sarbatoreste de Biserica Ortodoxa Rusa, marturisind omenirii patimitoare din mileniul care incepe vestea cea buna a Domnului:
Veniti la Mine, toti cei osteniti si impovarati, si Eu va voi odihni pe voi.

     Lectura cu folos!

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://ortodoxiacaleaceadreapta.wordpress.com/2010/10/03/cuviosul-alexie-staretul-zavorat-de-la-schitul-lui-zosima/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: