Zbor prin valtoarea vremilor. Romanii intre intunericul veacului si lumina lui Hristos

 

 ,,Zbor prin valtoarea vremilor. Romanii intre intunericul veacului si lumina lui Hristos” este o carte pe care am descoperit-o de curand. Desi stiam ca parintele Mihai-Andrei Aldea este un pasionat si un cunoscator al istoriei in general si al trecutului neamului nostru in special, nu am citit-o din nefericire pentru mine. Dar cum niciun lucru nu este intamplator poate ca acesta era momentul de a ma ,,intalni” cu Romanii  din trecut – pun romanii cu ,,R” mare pentru ca le datoram acest respect si pentru ca nu stiu cat meritam sa ne spunem romani noi cei de astazi.

 ,,A fi roman inseamna a primi mostenirea ce au lasat-o stramosii nostri si a o duce mai departe” spune parintele Aldea. Intrebarea e am primit noi aceasta mostenire? Sau macar o cunoastem? Nici nu mai intreb daca o ducem mai departe. Cum sa o ducem mai departe din moment ce nu cunoastem trecutul nostru sau il cunoastem asa cum ne este prezentat in istoria oficiala.

 Citind aceasta carte, romanul de azi va primi informatii pe care nu le cunostea despre stramosii nostri, despre romani.  E foarte important sa ne cunoastem istoria.  . ,,Neamurile există prin voia lui Dumnezeu şi vor exista în veci, este limpede că apariţia fiecăruia corespunde unui sau unor ţeluri cunoscute de Dumnezeu. Cunoaşterea acestor ţeluri este absolut necesară pentru orice om care doreşte să îşi înţeleagă rostul său, dar şi fiecărui neam care vrea să îşi împlinească menirea. Nu ai cum să îţi faci treaba dacă nu şti ce tre­buie să faci. Nu ai cum să ajungi la ţintă dacă nu şti care îţi este ţinta. Deosebirile între rosturile pentru care a fost creat un popor şi imaginea pe care acesta o are despre ele pot provoca greşeli ireparabile şi chiar distrugerea acelui popor.’’ 

,,Scrierea de fata este o incercare de a scoate la lumina, pentru omul de acum, cate ceva din lumea vesnicei lumini in care stiau a trai strabunii nostri si in care mai stiu si astazi unii Romani a trai. Unii sunt calugari sau preoti, altii tarani sau chiar oameni de langa noi. Toti insa sunt altfel decat „omul zilelor noastre” si au o lumina, o adancime si o pace pe care ne-am dori-o si noi. Desigur, sunt doar franturi din chipul unei lumi mari, cu neputinta de cuprins in cuvinte si mai ales in cateva cuvinte.”  Cred ca sunt deja prea multe cuvinte despre aceasta carte, mai bine il lasam pe autor sa ne ,,povesteasca.” Lectura placuta si cu folos!

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://ortodoxiacaleaceadreapta.wordpress.com/2010/08/17/zbor-prin-valtoarea-vremilor-romanii-intre-intunericul-veacului-si-lumina-lui-hristos/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: