APEL LA SOLIDARITATE

Motivatie: 3 Decembrie – Ziua Mondiala a Solidaritatii cu Persoanele cu Handicap

 

Eveniment: FESTIVALUL FOLCLORIC AL SOLIDARITATII„SUFLET LANGA SUFLET PRIN CANTEC”

 

Actiune in cadrul Proiectului IMPEUNA INTREGI

 

Initiator: ASOCIATIA IHTIS

 

Scop: implicarea copiilor cu şi fără dizabilităţi în activităţi colective, fiecare prin talent şi voinţă încercând să demonstreze că este egalul semenului său în privinţa creativităţii.

 

Data desfasurarii: 3 – 4 decembrie 2009

 

 

APEL ADRESAT TUTUROR ELEVILOR SI TINERILOR

 

In intreaga lume, exista o zi cand fiecare suflet crestin isi poate manifesta solidaritatea fata de semenii ce, nu din vina lor, apartin aparent unei alte lumi: cea in care cuvantul “handicap” primeaza.

Despre cum este cu adevarat aceasta lume, nimeni nu stie, in afara acelora care poarta pe umeri o boala fizica, iar in suflet sentimentul ca apartin unei lumi care nu ii accepta, care ii considera inferiori sau mai precis „buni de nimic”.

Intr-o astfel de situatie fiind, ce om si-ar asuma respomsabilitaea de a castiga batalia cu boala, cu viata, cu societatea in general? Cu siguranta, multi veti gandi: NIMENI.

Dar, NU ESTE ASA! Sunt langa noi sute, mii de suflete care simt cele de mai sus, sufera dureri fizice si sufletesti, dar raman asa cum Dumnezeu i-a creat: curati la suflet, iubitori fata de cei care-i urasc si rabdatori in fata bolii.

Fie numai si pentru aceste calitati, copiii si tinerii cu dizabilitati merita o zi pe an sa se bucure ca oricare om; merita a fi lasati si ajutati sa daruiasca din preaplinul inimii lor – bunatatea, iubirea, rabdarea si nadejdea – valori care pentru omul lipsit de suferinta fizica, au incetat a mai exista.

Membrii Asociatiei IHTIS, noi insine tineri cu si fara dizabilitati, adresam copiilor si tinerilor o intrebare: ati dori sa fiti solidari cu cineva ce are de daruit bunatate, rabdare, iubire si nadejde?

Daca raspunsul este DA, ajutati-ne sa organizam un eveniment inedit. Cum? Cat mai simplu posibil: in perioada 1 – 31 octombrie 09, renuntati a va cumpara ceva care costa DOAR 1 RON, depunand suma in contul bancar: RO14RNCB0044002865610001 – deschis la BCR – Agentia Dorohoi (Cod Fiscal: 16690411) si povestiti-le tuturor colegilor ca, in schimbul unui singur RON – oricine poate invata de ZIUA SOLIDARITATII ce inseamna bunatatea, rabdarea, iubirea si nadejdea.

 

FITI ALATURI DE NOI!

Detalii pe: http://asociatia-ihtis.ro

 

Mihaela Mihaescu

Presedinte Asociatia IHTIS

Anunțuri
Published in: on 22/09/2009 at 09:45  Lasă un comentariu  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://ortodoxiacaleaceadreapta.wordpress.com/2009/09/22/apel-la-solidaritate/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: