Binecuvântată fii închisoare

 Un film extraordinar, un film ce trebuie să fie văzut! Un film inspirat din cartea cu acelaşi titlu al autoarei Nicole Valery-Grossu, carte în care descrie experienţele sale din perioada când a fost închisă. Se cunosc foarte multe despre regimul comunist, cărţile de istorie sunt pline cu tot felul de detalii, însă se vorbeşte atât de puţin despre torturile suferite de cei care au îndrăznit să se opună. Prea puţin se ştie despre oamenii care s-au apropiat de Dumnezeu tocmai în închisoare! Mulţi dintre ei astăzi sunt Sfinţi şi se roagă pentru noi. Foarte mulţi dintre aceştia mărturisesc că-n temniţe au fost mai aproape de Dumnezeu, un paradox pentru noi cei slabi în credinţă. Acelaşi lucru mărturiseşte Nicole Valery, chiar din titlul cărţii ,,Binecuvântată fii închisoare!” O carte pe care din păcate n-am citit-o, însă filmul m-a cutremurat sunt sigură că dacă aş citi cartea ar fi mult mai interesantă.

 Nicole s-a apropiat de Dumnezeu în închisoare, s-a regăsit. Puterea de a rezista torturilor a primit-o de la Dumnezeu. Pe un perete din celula în care se afla a găsit gravată o rugăciune, lucru care a întărit-o. S-a gândit să facă acelaşi lucru pentru a fi de ajutor celor care vor veni după ea. A început prin a scrie Psalmul 90 şi versetul care o salvase de la cădere: ,,Domnul este cu mine, deci nu mă tem de nimic; ce pot să-mi facă nişte oameni?” Este de-a dreptul impresionant că peste ceva vreme întâlneşte o deţinută care mărturiseşte că rugăciunile gravate de Nicole au întărit-o şi au ajutat-o să treacă peste anchete.

Impresionant este Paştele petrecut în închisoarea de la Mislea, când toate deţinutele cântă ,,Hristos a Înviat!”  M-a impresionat felul cum a fost preţuită Biblia, avem de învăţat multe noi cei slabi în credinţă!   

 

Anunțuri

The URI to TrackBack this entry is: https://ortodoxiacaleaceadreapta.wordpress.com/2009/07/10/binecuvantata-fii-inchisoare/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: